Przygotuj masę na ciasto do kanapki.
Do miski przesiej mąkę i kakao. Dodaj jogurt. Oddziel żółtka od białek, żółtka dodaj do miski, białka ubij. Starszemu dziecku możesz ciasto dosłodzić cukrem waniliowym lub miodem. Wymieszaj wszystkie składniki na najniższych obrotach miksera. Miksuj tylko do połączenia składników. Wyłóż blachę papierem do pieczenia, a na nią rozsmaruj ciasto na grubość około 2 cm. Piecz 15 min w 180’c z termoobiegiem na środkowym poziomie piekarnika. Wystudź.
Przygotuj nadzienie.
Do miski przełóż twaróg, banan i jogurt. Rozgnieć wszystko widelcem by składniki się połączyły i stworzyły spójną masę. Nie binduj masy, bo będzie miała za rzadką konsystencję. Odłóż ją do lodówki na czas pieczenia biszkoptu i studzenia go. Około 40 min.
Przekrój ciasto na pół, jedną część posmaruj masą i przykryj drugą. Pokrój na prostokątne kawałki.
Gotowe:)
Przechowuj w lodówce:)
Możesz to danie podać niemowlęciu, jeśli nie dodasz do niego miodu ani cukru.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (0)