Ala’Rafaello
Składniki:
3-4 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
2 łyżeczki amarantusa ekspandowanego
2 łyżeczki wiórków kokosowych
Ala na kolację jadła kaszę jaglaną z bakaliami- suszoną morelą, daktylem i żurawinami (posiekane owoce razem dusiły się z kaszą), ale że dużo kaszy zostało, postanowiłam wykorzystać ją dziś. Kasza ma to do siebie że jak postoi w lodówce to łatwo można z niej „lepić”:)) Podgrzałam więc wczorajszą jaglankę, następnie uformowałam kuleczki i obtoczyłam je mixem amarantusa i wiórek i gotowe:) żeby nie było nudno, na dostawkę pojawiło się kiwi.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (7)
Anonymous
Dodano opinię: 27.02.2015
amarantus ugotowany? 🙂
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 27.02.2015
Amarantus ekspandowany-jego się nie gotuje:)Pozdrawiamy!
Wiola & Franek
Dodano opinię: 02.09.2015
Dziękuję Wam za ten prosty ale rewelacyjny przepis! Franek jadł z takim apetytem jaki widzę tylko przy jajecznicy na parze 🙂 je wszystko, ale te kuleczki zniknęły w zastraszającym tempie 😉 ja do jaglanki dodałam banana i zblendowalam dopiero z takiej masy formowalam „kulki”. Polecam 🙂
Justyna
Dodano opinię: 14.06.2016
Rewelacja! sama się zajadam kulkami 🙂 🙂 🙂
Ania
Dodano opinię: 22.03.2018
Niesamowity przepis! Takie proste, a takie pyszne ?
Natalia
Dodano opinię: 30.06.2018
Ile wody na te 3-4 łyżki kaszy jaglanej i ile czasu się gotuje
alaantkoweblw
Dodano opinię: 05.07.2018
Przykro mi ale ten przepis jest stary jak świat, hehe kulki ulepione pewnie z kaszy która została ze śniadania.