Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

15 czerwca 2014

Biała komosa ryżowa z jagodami goji

szklanka mleka roślinnego;1/2 szklanki białej komosy ryżowej;2 łyżki suszonych jagód goji (lub innych suszonych owoców);wybrany owoc świeży, u mnie truskawki. Komosę namoczyć około 20 minut w wodzie, odcedzić, raz wypłukać. Gotować na mleku około 20-30 minut wraz z suszonymi owocami. Wyłączyć gaz i zostawić jeszcze na chwilę pod przykryciem.Podawać z truskawkami lub innymi świeżymi owocami.Należy...

szklanka mleka roślinnego;
1/2 szklanki białej komosy ryżowej;
2 łyżki suszonych jagód goji (lub innych suszonych owoców);
wybrany owoc świeży, u mnie truskawki.

Komosę namoczyć około 20 minut w wodzie, odcedzić, raz wypłukać. Gotować na mleku około 20-30 minut wraz z suszonymi owocami. Wyłączyć gaz i zostawić jeszcze na chwilę pod przykryciem.
Podawać z truskawkami lub innymi świeżymi owocami.
Należy pamiętać zawsze, by namoczyć i wypłukać komosę, gdyż bez tych czynności będzie ona gorzka.

Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (2)

Anonymous

Dodano opinię: 09.03.2015

Czy mleko koko z puszki?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 10.03.2015

Tak:)

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek