1/2 szklanki białej komosy ryżowej;
2 łyżki suszonych jagód goji (lub innych suszonych owoców);
wybrany owoc świeży, u mnie truskawki.
Komosę namoczyć około 20 minut w wodzie, odcedzić, raz wypłukać. Gotować na mleku około 20-30 minut wraz z suszonymi owocami. Wyłączyć gaz i zostawić jeszcze na chwilę pod przykryciem.
Podawać z truskawkami lub innymi świeżymi owocami.
Należy pamiętać zawsze, by namoczyć i wypłukać komosę, gdyż bez tych czynności będzie ona gorzka.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (2)
Anonymous
Dodano opinię: 09.03.2015
Czy mleko koko z puszki?
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 10.03.2015
Tak:)