Te ciastka z dynią to prawdziwy jesienny sztos. Pełne aromatu i smaku, dzięki bogactwu przypraw, które wspierają organizm w walce z infekcjami.
Ciepłe masło zmiksuj z cukrem na kremową masę. Oddziel białko od żółtka. Do maślanej masy dodaj dynię, żółtko, masło orzechowe, przyprawy, czarnuszkę, proszek do pieczenia, mąkę i zmiksuj. Ubij pianę z białka, dodaj do masy i wymieszaj całość łyżką. Wyłóż blaszkę papierem do pieczenia i nakładaj po 1 łyżce masy, a następnie spłaszczaj, formując kształt ciastka. Posyp każde ulubionymi orzechami lub ziarnami i dociśnij je lekko.
Piecz ciastka w 180’C z termoobiegiem 20 minut. Studź na kratce.
Ciastka zawierają cukier, więc nie podawaj ich niemowlęciu. Jeśli dziecko ma alergię na masło orzechowe, pomiń je w przepisie.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (0)