Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

26 maja 2014

Chłodnik krem z botwinki

pęczek botwinki;1/2 szklanki bulionu;około 2 łyżki kefiru naturalnego;kilka rzodkiewek;koperek;sok z cytryny;jajko. Botwinkę oczyścić i pokroić zarówno korzeń jak i liście. Gotować do miękkości na bulionie. Pod koniec można podnieść pokrywkę, by bulion nieco odparował. Ugotowaną botwinę zblendować. Dodać kefir i wymieszać. Przełożyć do miseczki, posypać koperkiem i drobno pokrojoną rzodkiewką. Podawać z jajkiem ugotowanym na...

pęczek botwinki;
1/2 szklanki bulionu;
około 2 łyżki kefiru naturalnego;
kilka rzodkiewek;
koperek;
sok z cytryny;
jajko.

Botwinkę oczyścić i pokroić zarówno korzeń jak i liście. Gotować do miękkości na bulionie. Pod koniec można podnieść pokrywkę, by bulion nieco odparował. Ugotowaną botwinę zblendować. Dodać kefir i wymieszać. Przełożyć do miseczki, posypać koperkiem i drobno pokrojoną rzodkiewką. Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.








Dowiedz się więcej o rozszezraniu diety metodą BLW – KLIK

Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (3)

Natalia

Dodano opinię: 13.06.2019

Mi wyszedł w kolorze zgnilej zieleni :/

PinkLady1982

Dodano opinię: 27.06.2020

Moje Drogie twórczynie pysznych przepisów, w którym momencie dodajecie sok z cytryny?

alaantkoweblw

Dodano opinię: 15.07.2020

Na koniec do smaku.

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek