1/2 szklanki bulionu;
około 2 łyżki kefiru naturalnego;
kilka rzodkiewek;
koperek;
sok z cytryny;
jajko.
Botwinkę oczyścić i pokroić zarówno korzeń jak i liście. Gotować do miękkości na bulionie. Pod koniec można podnieść pokrywkę, by bulion nieco odparował. Ugotowaną botwinę zblendować. Dodać kefir i wymieszać. Przełożyć do miseczki, posypać koperkiem i drobno pokrojoną rzodkiewką. Podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (3)
Natalia
Dodano opinię: 13.06.2019
Mi wyszedł w kolorze zgnilej zieleni :/
PinkLady1982
Dodano opinię: 27.06.2020
Moje Drogie twórczynie pysznych przepisów, w którym momencie dodajecie sok z cytryny?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 15.07.2020
Na koniec do smaku.