Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

29 kwietnia 2016

Drobiowe pulpeciki idealne na początek BLW

Początki BLW niosą ze sobą masę wątpliwości. Po pierwszych próbach z warzywami, kaszami, owocami najczęściej rodzice chcą podać dziecku mięso. I tu pojawia się dylemat i chwila zawahania. Niemal codziennie w mailach pytacie nas: "Jakie mięso podać na początek? Skąd je wziąć? A czy na pewno jest ze sprawdzonego źródła?'', ''Gdzie kupujecie mięso?". Ach gdyby...

Początki BLW niosą ze sobą masę wątpliwości. Po pierwszych próbach z warzywami, kaszami, owocami najczęściej rodzice chcą podać dziecku mięso. I tu pojawia się dylemat i chwila zawahania. Niemal codziennie w mailach pytacie nas: "Jakie mięso podać na początek? Skąd je wziąć? A czy na pewno jest ze sprawdzonego źródła?'', ''Gdzie kupujecie mięso?". Ach gdyby tak można było mieć swoje domowe gospodarstwo i nie martwić się o pochodzenie mięsa, warzyw, jaj, itd… marzenia matki:)

Na szczęście już rok temu odkryłyśmy, że istnieje jedna, dobra, sprawdzona marka której zaufałyśmy. A że Wy ufacie nam i wierzycie w nasze rekomendacje to dziś śmiało i z czystym sumieniem po wielu degustacjach, możemy polecić i zareklamować Wam (tak zareklamować! bo naprawdę warto) Kurczaka Zagrodowego ze znakiem „Poznaj Dobrą Żywność".
Każda z nas potwierdza, że mięso z Kurczaka Zagrodowego jest naprawdę dobre, a co najważniejsze bezpieczne dla maluszków i starszych dzieci. Smak Zagrodowego różni się znacząco od smaku kurczaków hodowanych w masowych fermach drobiu. Przede wszystkim ma wspaniały zapach, a mięsko jest bardzo miękkie i kruche. Jakiś czas temu przygotowałyśmy potrawy z Kurczaka Zagrodowego, jeśli nie pamiętacie, możecie je sprawdzić TUTAJ.

A dziś mamy coś dla początkujących adeptów BLW. Oczywiście starszak i reszta rodziny również się najedzą:) Bardzo prosty i smaczny przepis na pulpeciki, które możecie podać swoim maluszkom już na początku rozszerzania diety. To co, gotujemy?

Zagrodowy etykieta

Składniki:

  • ok 400 g piersi z Kurczaka Zagrodowego (tu sprawdzisz gdzie w Twoim mieście możesz kupić),
  • 1 mała marchew,
  • 1 mały korzeń pietruszki,
  • 1/2 małej cebuli,
  • 1 jajko,
  • 4 łyżeczki kaszki manny/ kukurydzianej,
  • 4 gałązki natki pietruszki;
  • 2 litry domowego bulionu warzywnego;
  • 1 listek laurowy,
  • 1 ziele angielskie,
  • 3/4 szklanki mąki pszennej/ orkiszowej/ kukurydzianej.

W szerokim, dużym  garnku zagotuj bulion warzywny, dodaj 1 listek laurowy oraz 1 ziele angielskie.

Pierś z kurczaka dokładnie umyj i osusz papierowym ręcznikiem, a następnie zmiel w maszynce lub posiekaj na drobne kawałki za pomocą blendera.

Warzywa umyj i obierz. Marchew oraz pietruszkę zetrzyj na dużych oczkach tarki. Cebulę i natkę pietruszki drobno posiekaj.

Przełóż do dużej miski zmielone mięso, starte i posiekane warzywa, dodaj rozbełtane jajko, 4 łyżeczki kaszki manny oraz posiekaną natkę pietruszki. Całość dokładnie wymieszaj.

Z przygotowanej masy uformuj małe pulpety wielkości orzecha włoskiego, a następnie obtaczaj je delikatnie w mące i zanurzaj za pomocą dużej łyżki we wrzącym bulionie.

Gotuj na średnim ogniu ok. 15-20 minut bez przykrycia, a następnie podawaj z ulubionymi warzywami.

W wersji dla dorosłych farsz można doprawić solą i pieprzem.

???????????????????????????????DSC00705

A na koniec kilka ciekawostek o Kurczaku Zagrodowym:

  • chowany jest wyłącznie w małych, rodzinnych gospodarstwach,
  • ma dostęp do dużej zagrody na świeżym powietrzu, w której jest aktywny i chętnie się porusza,
  • rośnie o połowę dłużej niż zwykłe kurczaki i przez cały ten czas żywiony jest wysokowartościową, naturalną karmą roślinną bez GMO. Są to głównie zboża i słonecznik, zapewniające wszystkie witaminy i mikroelementy potrzebne do prawidłowego rozwoju. Nigdy niepodawane mu są żadne antybiotyki, co sprawia, że jest to produkt w 100% naturalny.

Jeśli chcecie wiedzieć więcej o Kurczaku Zagrodowym zajrzyjcie TUTAJ oraz polubcie fanpage Kurczaka na Facebooku. Polecamy!

logo

Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (98)

Sylwia

Dodano opinię: 29.04.2016

Hmmm choduję kurki dla siebie, ale żeby mięsko było miękkie i kruche? Pierwsze słyszę 😛 Ciekawa jestem jak te fermy wyglądają… Odkąd przeprowadziłam się na wieś z ogromnego miasta, to nie mogę się nadziwić, jak bardzo naiwni są ludzie, kupując bio czy eko warzywa w Lidlach i innych tego typu marketach (oczywiście chwyt marketingowy), a te babuleńki, co to niby z własnego ogródeczka sprzedają warzywka i inne bez chemi? Jakoś nikogo nie dziwi, że ona cały sezon stoi w jednym (albo kilku naprzemiennie) miejscach i zawsze ma co sprzedać. To jak duży ma ten ogród? Albo eko jajka lub te bez pieczątek. Ludzie mówią o świeżych jajach ze wsi, jakby fermy były w miastach. A jajka bez pieczątek? Czemu nie, fermy chętnie takie sprzedają różnej maści handlarzom.
Każdy kij ma dwa końce. Jakiś czas temu była głośna (lokalnie?) sprawa dziewczynki, która była wychowana przez rodziców vege. Miała ok. 5 lat, poszła na imprezę urodzinową z mamusią, po czym po kryjomu zjadła garść żelek i wylądowała w szpitalu z silnym zaruciem. Kto by pomyślał, że żelatyna może tak zadziałać?
W dzisiejszych czasach niestety nie można ufać nikomu, jeśli chodzi o żywność. Większość moich sąsiadów ma 2 "ogródki". Dla siebie i rodziny oraz dla innych. Wierzcie mi, że pielęgnacja ich jest diametralnie różna. Jedne warzywka rosną jak szalone, inne w swoim tępie.
I jak tu nie zwariować?

Beata

Dodano opinię: 25.05.2016

Niestety… muszę się z Tobą zgodzić. Również mieszkam na wsi i widzę sąsiadów, którzy namiętnie, cały rok sypią nawozy do swoich upraw, opryskują drzewka owocowe i zboża… Bez żadnej kontroli. Kurki dziobią paszę z chemicznymi dodatkami, po której rosną, są zdrowe i niosą jajka jak szalone. Króliki bez "dopingu" zdychają trzymane ciasno w klatkach. Czasem sobie myślę, że żywność sprzedawana w sklepach jest poddana jakimś normom, istnieje groźba kontroli, zaś jedzenie "od chłopa, czy baby ze wsi"…

Ps. z własnego doświadczenia wiem, że domowy kurczak najczęściej jest… twardy jak podeszwa;)

Beata

Dodano opinię: 25.05.2016

dodam jeszcze,m że panie z ryneczku zmywają numerki ze sklepowych jajek, po czym sprzedają je jako swojskie!

Martyna

Dodano opinię: 14.10.2017

Mieszkałam na wsi od dziecka i powiem tyle że kurczak dobrze chodowany będzie delikatny chudy i smaczny ale niestety objętościowo będzie dwa razy mniejszy nie będzie miał takiej dużej piersi jak te kupowane w sklepie bo taki kurczak krótko rośnie trzeba go młodo zabić i wtedy mięsko będzie miękkie i delikatne a nie podeszwa a jak zabijesz starego koguta to wtedy masz podeszwę za to można ugotować pyszny rosół a z mięsa zrobić równie pyszny pasztet

Mama

Dodano opinię: 20.06.2016

Jestem tą naiwną mamą co kupuje eko czy bio… Co mi radzicie? W dzisiejszym świecie nie sposób nie zwariować patrząc na to co się sprzedaje i jakie składniki znajdują się na etykietach. Mam swój warzywniak, ale nie wszystko w nim upchnę 🙁 W co wierzyć, jak nie w etykiety? Dlaczego twierdzicie, że znaczek listka (eko) można wsadzić między bajki? Jeśli nie mamy wierzyć w to co jest na etykiecie to w co wierzyć? Dlaczego warzywa eko nie są eko i niczym nie różną się od innych? Chętnie się dowiem 🙂 Dzięki za odpowiedź 🙂

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 06.07.2016

Nie mamy informacji na temat warzyw i owoców eko. Ale faktem jest, że nawet banan eko jakoś do Polski dotrzeć musi… Jeśli chodzi o nasze zdanie, to polecamy owoce i warzywa sezonowe i tak też się odżywiamy. Poza sezonem ufamy mrożonym. Jeśli chcesz więcej informacji o produktach eko, polecamy zapytać doradcy żywieniowego. 

Basia

Dodano opinię: 23.05.2017

Nie dajmy się zwariować!  Ja potrafię dotrzec do Polski z Kaliforni w 12 godzin.  A banan?  One wszystki opuszczają plantacje ciemnozielone, eko czy nie eko.  Poza tym banan akurat jest bardzo złym nośnikiem pestycydów, ja kupuje organiczne, ale nieorganiczne są jak najbardziej bezpieczne.   Znacznie bardziej obawiałabym się "truskaweczek" od pani ze wsi, albo "niepryskanych malinek" w sezonie.  Moja mama ma hobby działkowe i wiem, że malinki, jeśli nie mają robaczka, to są podejrzane, a truskawki niepryskane gniją jak szalone, więc większość ludzi pryska je chemią, która jest niezwykle toksyczna i silnie rakotwórcza.   

Mama Franka

Dodano opinię: 02.07.2017

Malinki odmian późnych, dojrzewające jesienią, tj. w sierpniu/wrześniu, a nawet październiku, nie mają robaczków. Po prostu ich czas kwitnienia przypada później, gdy okres godowy kistnika już się zakończył. Polecam, owoce są pyszne, bez chemii i lokatorów 🙂

Gosia

Dodano opinię: 21.06.2019

Co za głupota! Moi rodzice też mają truskawki i maliny tylko i wyłącznie na własne potrzeby. Truskawki gnija tylko jak się regularnie ich nie zbiera a maliny prędzej u nich też zgniją jak nie zbiorą niż jakiś robak tam zawita

Gośka

Dodano opinię: 22.03.2022

Hej nie mogę się z Tobą zgodzić. Truskawki mam od wielu lat i niczym nie muszę ich pryskać. Żeby ładnie i zdrowo rosły podlewam je gnojówką z pokrzyw lub skrzypu kilka razy, a na wiosnę i jesień posypuję kompostem. Złotą zasadą jest to, że co pięć lat trzeba przenosić truskawki w inne miejsce właśnie po to, żeby nie chorowały. Podobne z malinami do których stosuje jedynie oprysk miedzianem. To że są ludzie co do swoich upraw walą chemię nie oznacza że wszyscy tak robią.

Ania

Dodano opinię: 21.06.2016

dziewczyny ja nie wiem jak Wy te swoje kurki chodujecie, że twarde….
ale swego czasu u mojej babci kura zawsze miękka i pyszna była, a uwierzcie zero chemii.

Janka

Dodano opinię: 26.10.2016

A czego tu nie rozumieć? Odmiany różne, jedni biją młode ide dorosłe. Dorosła nioska jest ciemna i twarda 😀

W temacie eko warzyw można poczytać "Kto nam podkłada świnę". Jeśli wierzyć autorowi, to niejednym eko można się podetrzeć :p

Także mama Franka

Dodano opinię: 15.05.2018

Dokładnie. Mój ojciec ma takie malinki, rosną jak szalone bez żadnego nawozu. Dojrzewają w sierpniu/wrześniu.

Justyna

Dodano opinię: 29.05.2018

Witam. Czy pulpeciki w wersji z dobrej jakości mięsa mielonego wołowego można przyrządzić 7-mio miesiecznemu dziecku? 🙂

alaantkoweblw

Dodano opinię: 02.06.2018

Wołowina zdecydowane dłużej sié robi.

Natalia L.

Dodano opinię: 29.04.2016

Moje pytania: czy moge dodać tylko żółtko? (mały jest alergikiem i białka jeszcze mu nie dawaliśmy. Czy kaszkę manną ugotowaną czy surową? I czy można pulpeciki zrobić na parze?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 02.05.2016

Tak, surową i tak:):):)

Aga

Dodano opinię: 30.04.2016

oj pamiętam te czasy kiedy robiłam   masowo takie pulpeciki dla Zuzi i mroziłam:)

Diana

Dodano opinię: 30.06.2016

ugotowane mrozilas czy surowe?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 02.07.2016

Lepiej gotowane

Ola

Dodano opinię: 12.05.2016

Witam, dziecko musi miec skonczone 8 miesiecy zeby moglo sprobowac puplecikow , czy wystarczy ze jest w 8 miesiacu czyli skonczylo 7  ze tak powiem 🙂 moj syn bardzo chetnie je  i wsystko od raz do buzi  wklada a skoczyl 7 miesiecy i chcialabym dawac mu cos wiecej niz warzywa .Pozdrawiam

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 12.05.2016

Oczywiście,że może zjeść. To Ty znasz dziecko najlepiej:)

Mamine-abc

Dodano opinię: 15.05.2016

Witajcie 🙂 Jakiś czas temu odkryłam Was w internecie , czytam regularnie i eksperymentuję z Waszymi przepisami. Pulpeciki u nas zrobiły furrorę, ulubione danie mojej Ali!

Ostatnio wspomniałam o Was pisząc na swoim blogu o naszych początkach nieplanowanego BLW

http://mamine-abc.blog.pl/2016/05/02/bo-bobas-lubi-wybor/, mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko :-d

 

Kasia

Dodano opinię: 19.05.2016

A jakiś szybki przepisik na domowy bulion…? Ładnie proszę 🙂

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 19.05.2016

Mówisz-masz:) tutaj

Kasia

Dodano opinię: 21.05.2016

Czy jeśli dziecko jest uczulone na całe jajko, to czym można je zastąpić?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 23.05.2016

Spróbuj z siemieniem lnianym lub całkiem pomiń. 

Ania

Dodano opinię: 02.06.2016

Czy pulpeciki mozna pasteryzowac zalane bulionem? Wyszło nam troszkę za dużo i zastanawiam się czy da się przechować na kolejny obiad 😉

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 03.06.2016

Tak.

Ola

Dodano opinię: 02.06.2016

mam takie pytanie , moze nawet głupie, ale co zrobic z bulionem po ugotowaniu klopsikow?wylać?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 03.06.2016

Zawsze możesz użyć jako sos. 

Bogusia

Dodano opinię: 02.06.2016

Czy pulpety można mrozić, jeśli tak to przezjaki czas i czy po odmrożeniu można podac dziecku?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 19.06.2016

Najdłużej mroziłabym przez ok 1m, potem możesz rozmrozic i podgrzać w bulionie i podac dziecku:)

Amelia

Dodano opinię: 07.06.2016

Klopsiki sa obłędne!! Zrobiłam ich dużo dużo i zastanawiam się, jak je odświeżyć, jeśli je ugotowane teraz zamroże… czy po rozmrozeniu podgrzać w bulionie? Co radzicie. Te akurat gotowałam na parze.

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 13.06.2016

Jasne, tak można je podgrzać:)

Maggger

Dodano opinię: 08.06.2016

Jak mrozić takie pulpeciki? Zalać bulionem, wystudzić i do zamrażarki? Jak długo można przechowywać? Nigdy nie mroziłam gotowych potraw, zawsze przygotowywałam na bieżąco…

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 13.06.2016

Dokładnie tak. Max do 3 miesięcy.

Kasia

Dodano opinię: 13.06.2016

A czym można zastąpic jajko w przepisach typu kotleciki czy pulpety. Niestety obecnie nie możemy ani nabiału ani jajka 🙁 Będę bardzo wdzięczna za pomoc.

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 13.06.2016

Wymieszaj 1 łyżeczkę drobno zmielonego siemienia lnianego  i 2-3 łyżek wody 🙂 Powinno zlepić:) Ale w sumie sama kaszka manna w nieco większej ilości też powinna dac radę:)

Amelia

Dodano opinię: 22.06.2016

czy takie pulpeciki można zrobić na parze? zamiast gotować w bulionie?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 22.06.2016

Tak.

Monika

Dodano opinię: 22.07.2018

Jak długo gotować na parze?

alaantkoweblw

Dodano opinię: 09.08.2018

Około 15 minut.

Ula

Dodano opinię: 27.06.2016

Ten smakołyk również zagościł sród menu mojego dziecka. Bardzo smaczne danie.

iRENA

Dodano opinię: 13.07.2016

czy zamiast kaszki manny, można użyć kaszy jaglanej?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 19.07.2016

Nie.

Agnieszka O

Dodano opinię: 05.10.2016

A ja z troche innym pytaniem. Ile wasze dzieci zjadaja takich pulpecikow? pol jeden 2?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 11.10.2016

Nasze dzieci maja 3 lata:) Raz zjadają 3 raz 5 a innym razie wcale. Ich wybór:) Serio. NIe przeliczamy ile w danym wieku „powinno” dziecko zjeść bo to nie ma sensu. Dorosły też jednego dnia zje kebaba, innego nie ;))) Pozdrawiamy:)

Misteriously

Dodano opinię: 22.10.2016

zrobiłam wszystko wg przepisu dlaczego pulpety wyszły twarde i suche?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 22.10.2016

Ciężko powiedziec, może kwestia mięsa.

Agnieszka S.

Dodano opinię: 25.10.2016

Jak podawać dziecku te pulpeciki (córka 8 miesięcy)? Do rączki czy łyżeczką?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 25.10.2016

Do rączki:)

Mary

Dodano opinię: 24.11.2016

Czy mogę podać mojej córce- która ma 6,5 miesiąca? Czy są jakieś przeciwskazania? dziękuję z góry za odpowiedź:)

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 28.11.2016

Tak

Ewa Joanna

Dodano opinię: 13.12.2016

Czy te pulpeciki wyjdą równie dobre, jeśli zamiast kurczaka użyję piersi indyka?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 14.12.2016

Tak.

Ewa

Dodano opinię: 17.01.2017

czy kasze manna dodać ugotowana czy nie?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 17.01.2017

Nieugotowaną.

Madzioras

Dodano opinię: 26.01.2017

Czy można użyć mąki owsianej ?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 27.01.2017

Tak

Justyna

Dodano opinię: 28.01.2017

Dzisiaj zrobilam, dodalam tylko troche koperku i zabek czosnku. Wyszly naprawde smaczne. Fajny przepis. 

 

Maja

Dodano opinię: 17.02.2017

W przepisie oprocz kaszki manny jest jescze maka…

Nie jest napisane nigdzie czy to do obtaczania czy wymieszac ze wszystkim ?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 23.02.2017

To jest mąka do obtaczania pulpetów.

Asia

Dodano opinię: 19.02.2017

Pupleciki super 🙂 Ja dałam mięso z indyka i kaszę owsianą 😉 Synkowi smakowały 😀 Tylko że sam nie chciał jeść, otwierał buzię, żeby mu łyżeczkę z jedzeniem włożyć. Ma prawie 8 miesięcy i woli być karmiony przez nas. Staram mu się dawać do rączki, ale ciężko go namówić, żeby sam jadł. 

 

Kamila L.

Dodano opinię: 21.04.2017

Zrobione 🙂 Smakowały synkowi, mnie oraz mężowi 😛 Dziękuję za super przepis

Julia

Dodano opinię: 09.06.2017

Z kaszą jaglaną wychodzą super, no i modyfikacja ze świeżymi ziołami (bazylia, cząber, oregano) w pomidorach, też wychodzi super! 🙂

Katarzyna

Dodano opinię: 22.06.2017

czy ugotowane pulpeciki można podać dziecku również drugiego dnia jeśli przechowam je w lodówce?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 26.06.2017

Jasne:)

Magda

Dodano opinię: 26.06.2017

Ile pulpecików wychodzi z takiej porcji mięsa?

Karola

Dodano opinię: 17.08.2017

Nie sądziłam, że można zadać tyle pytań do jednego pulpecikowego dania, ale i ja mam jedno 😀

Czy zamiast osobno robić bulion, nie można po prostu do wody wrzucić tych par bulionowych warzywek, zagotować i wrzucić pulpety do gotowania? Pewnie mniej esencjonalny będzie bulion, bo za krótko gotowany, ale tak na szybko jak się nie ma akurat mrożonego w kostkach?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 20.08.2017

Jasne, możesz.

Zosia

Dodano opinię: 07.10.2017

Eko w warzywach i owocach oznacza nic innego jak brak pestycydów…a dokładnie środków chemicznych zaliczanych do grupy pestycydów, ale wszelkie inne nawozy i środki chemiczne mogą być używane… Tutaj tez pojawia się kolejny problem, ze na pestycydy są normy Seby produkt mógł być dopuszczony do sprzedaży, niestety w produktach eko nie ma norm na te nowy i inne środki chemiczne… Wiec nie dajmy się zwariować

Gosia

Dodano opinię: 11.10.2017

Czy dziecku w wieku 8 miesoecy mozna podac groszek tak jak na zdjeciu? Nie zadlawi sie czyms tak malym?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 11.10.2017

8m dziecko pewnie jeszcze za dobrze nie będzie potrafiło w ogóle chwycić groszku paluszkami, więc raczej nie ma co go denerwować:) Co do dławienia, jeśli rozgnieciesz go przed podaniem to nic się nie stanie.

Katsumori

Dodano opinię: 05.11.2017

Obiadek wyszedł fenomenalny 🙂

Monika

Dodano opinię: 12.01.2018

Czym mogę zastąpić kasze manna?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 16.01.2018

Kukurydzianą

Asia

Dodano opinię: 29.01.2018

Czy z zmielonego królika wyjdą pulpeciki ?

Gosia

Dodano opinię: 18.03.2018

Kurczaka absolutnie się nie myje! Bo wtedy rozbryzguje się bakterie po zlewie kuchni rękach ścierce i bardzo łatwo o pochorowanie się całej rodziny, a zwłaszcza tych najmłodszych lub seniorów. Te bakterie i tak giną w procesie obróbki (gotowanie, smażenie) więc naprawdę nie warto narażać swoich bliskich.
I nie żartuję, w UK przez mycie mięsa rocznie umiera ileśtam osób. W Polsce pewnie też. Moi teściowie odkąd nie myją mięsa przestali się uskarżać na rzekomą „grypę żołądkową” która ich zawsze dopadała po jedzeniu ptactwa.
A poza tym, świetny blog i przepisy!

Anna

Dodano opinię: 17.04.2018

Mam pytanie czy mogę użyć do pulpecikow mięsa z królika zamiast drobiowego ?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 17.04.2018

Tak

Beata

Dodano opinię: 18.06.2018

Dziękuję bardzo za pyszne danie ?

Aga

Dodano opinię: 12.09.2018

czy pulpety można mrozić?

alaantkoweblw

Dodano opinię: 09.10.2018

tak

Martyna

Dodano opinię: 16.03.2019

Witam, czy zamiast kaszy mam jej lub kuku może być maka kokosowa? Bo tylko ja akurat mam ?

alaantkoweblw

Dodano opinię: 29.03.2019

Mąka kokosowa ma specyficzny smak, zmieni smak mięsa.

Kamila

Dodano opinię: 11.04.2019

Pulpeciki pyszne:) zamiast natki pietruszki dałam koperek bo akurat mialam w domu:)

Asia

Dodano opinię: 09.05.2019

Dlaczego przepis jest od 8 miesiaca?

alaantkoweblw

Dodano opinię: 18.05.2019

Bo wówczas my dawałyśmy je swoim dzieciom. Rodzic decyzuje, kiedy poda daną potrawę, bo nalepiej zna predyspozycje dziecka.

Weronika

Dodano opinię: 18.12.2019

Przez przypadek dodałam szklankę maki do masy zamiast do obtaczania kotlecików. Czy moge podac takie kotleciki dziecku? Pozdrawiam

alaantkoweblw

Dodano opinię: 19.12.2019

tak

Aneta

Dodano opinię: 17.02.2021

Czy zamiast kaszy mannej/kukurydzianej mogę użyć płatków drożdżowych?

alaantkoweblw

Dodano opinię: 15.04.2021

Spróbuj 🙂

Grazyna

Dodano opinię: 20.02.2021

Można zastąpić płatkami owsianymi, które należy sparzyć wrzątkiem i po 10 minutach dodać do mięska. Pulpeciki będą dobrze sklejone i puszyste.
Nie trzeba wtedy dodawać żadnej mąki ani bułki tartej.
Polecamm

Gosia

Dodano opinię: 22.11.2021

Czy można użyć bułki tartej do obtaczania?

alaantkoweblw

Dodano opinię: 27.12.2021

Tak.

Daga

Dodano opinię: 16.01.2022

Czy można użyć zmielonego mięsa z królika?

alaantkoweblw

Dodano opinię: 21.02.2022

Tak, to dobre, wartościowe mięso

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek