Do kaszy wbij jajka i zamieszaj. Cebulę posiekaj i zeszklij na 1 łyżce oleju. Szpinak posiekaj, dodaj do kaszy wraz z cebulą, mąką, mozzarellą, olejem, pieprzem. Zamieszaj całość łyżką, by składniki się połączyły.
Rozgrzej gofrownicę. Nakładaj masę po łyżce na gofrownicę i piecz gofry wg zaleceń producenta (około 5 minut).
Gofry będą świetną przekąską na spacer. Możesz użyć ich też zamiast pieczywa na śniadanie i zrobić z nich kanapkę lub spakować do śniadaniówki.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (32)
Et
Dodano opinię: 12.09.2019
W temacie jest kasza gryczana, natomiast w tresci w przepisie kasza jaglana, ktora wlasciwie powinna byc uzyta do gofrow?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 13.09.2019
to była pomyłka już skorygowana – kasza gryczana
Sylwia
Dodano opinię: 12.09.2019
czy sprawdzi się tutaj kasza jaglana w takich samych proporcjach? bądź jakiś inny zamiennik gryczanej, niestety gryczana u nas odpada
alaantkoweblw
Dodano opinię: 17.09.2019
jasne, będzie ok:)
Aniuka
Dodano opinię: 12.09.2019
Dziewczyny? Jaką gofrownice najnajnajlepiej??? Pozdrawiam.
alaantkoweblw
Dodano opinię: 17.09.2019
dezal:))
Emilia
Dodano opinię: 14.09.2019
Ma to być kasza palona czy niepalona?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 17.09.2019
niepalona jest delikatniejsza w smaku:)
Karolina
Dodano opinię: 16.09.2019
czy mozzarella jest niezbędna?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 16.09.2019
Nie
Sabina
Dodano opinię: 17.10.2019
Genialny przepis. Zrobiłam z kasz jaglanej. Wszystkim smakowały. 🙂
Alicja
Dodano opinię: 04.12.2019
Czy wyjdą bez sera? Ewentualnie czym go zastąpić? Jestem beznabialowa i bezcukrowa…;)
alaantkoweblw
Dodano opinię: 06.12.2019
powinny wyjsć
Daria
Dodano opinię: 20.02.2020
Genialny przepis. Dodałam jeszcze kukurydze i paprykę ( bo akurat byly w lodówce) aż miło popatrzeć jak wszystko znika 🙂
Anna
Dodano opinię: 25.03.2020
A jak nie ma ktoś gofrownicy ? Może w piekarniku ? ?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 03.04.2020
próbuj
Katarzyna
Dodano opinię: 07.11.2020
A jaką inną kasze polecacie do tego przepisu może pęczak ?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 16.11.2020
Można spróbować 🙂 albo inna jęczmienna.
Justyna
Dodano opinię: 27.01.2021
Szklanka kaszy odmierzona przed ugotowaniem czy po?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 04.02.2021
Jak w przepisie- ugotowanej
Basia
Dodano opinię: 13.03.2021
A czy można szpinak mrożony? Oczywiście wcześniej rozmrożony czy będzie za mokry?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 15.04.2021
Istnieje ryzyko, że się nie odciśnie dobrze.
Ela
Dodano opinię: 15.03.2021
A czy szpinak może być mrożony? Czy raczej wyjdzie za rzadki?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 15.04.2021
Trzeba mocno odcisnąć, ale lepiej użyć świeżego
Marta
Dodano opinię: 23.03.2021
Czy szpinak może być mrożony, ewentualnie w jakiej ilości?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 15.04.2021
Może, ale trzeba bardzo dobrze odciśnąć
Marta
Dodano opinię: 20.07.2021
Robiłam z mrożonego szpinaku który odparowalam na patelni i wyszły bardzo dobre, fajny przepis
Edyta
Dodano opinię: 30.10.2021
Super ! Czy można ciasto które pozostało wykorzystać również na drogi dzień ?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 29.12.2021
Nie bardzo.
Monika
Dodano opinię: 24.01.2022
Właśnie sobie uświadomiłam, że zapomniałam dodać mąki 😅 ale wszystko zniknęło więc chyba nie była konieczna ☺
Jola
Dodano opinię: 06.02.2022
Czy mozna szpinak zastapic czyms zeby bylo troche slodkie, np bananem?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 09.08.2022
tak