Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

24 czerwca 2014

„Jaglany koktajl z awokado i gruszką”

Składniki: 2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanejpół obranej ze skóry gruszkipół awokadołyżka soku z cytryny Dla tych, którym wciąż po ugotowaniu zostaje za dużo jaglanki i nie wiedzą co z nią zrobić:)Zmiksować w blenderze z owocami na gładki mus, skropić sokiem z cytryny i wypić 🙂 Porcja zdrowia na śniadanie gotowa.

https://alaantki.mda.pl/?p=324


Składniki:

2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
pół obranej ze skóry gruszki
pół awokado
łyżka soku z cytryny

Dla tych, którym wciąż po ugotowaniu zostaje za dużo jaglanki i nie wiedzą co z nią zrobić:)
Zmiksować w blenderze z owocami na gładki mus, skropić sokiem z cytryny i wypić 🙂 Porcja zdrowia na śniadanie gotowa.

Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (6)

Mama Marcela

Dodano opinię: 27.11.2016

Witam, czy mogę podac synkowi 6,5 miesiaca ten koktajl?? kaszę jaglana jemy, gruszkę kochamy ,a w  awokado chcielibysmy sie zauroczyc 🙂 czy można nie dać cytryny??

dziekuję 🙂

 

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 29.11.2016

Jasne! Cytryna spowoduje, że awokado nie zciemnieje, jeśli Wam to nie przeszkadza to smiało:)

Magda

Dodano opinię: 01.03.2017

uwielbiam Was! koktajle super:) ja serwuje na sniadanie- np ten z awokado i natką pietruszki mega.

Kasia

Dodano opinię: 14.04.2019

Wyszlo bardzo gorzkie, dlaczego? Jak sprobowalam to przez pol godziny czulam smak goryczki.

alaantkoweblw

Dodano opinię: 28.04.2019

może wina kaszy.

Justyna

Dodano opinię: 23.02.2020

Bardziej mus niż koktajl. Wyszedł bardzo gęsty. Nie mogłam zmiksować? ale smaczny?

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek