2 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
pół obranej ze skóry gruszki
pół awokado
łyżka soku z cytryny
Dla tych, którym wciąż po ugotowaniu zostaje za dużo jaglanki i nie wiedzą co z nią zrobić:)
Zmiksować w blenderze z owocami na gładki mus, skropić sokiem z cytryny i wypić 🙂 Porcja zdrowia na śniadanie gotowa.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (6)
Mama Marcela
Dodano opinię: 27.11.2016
Witam, czy mogę podac synkowi 6,5 miesiaca ten koktajl?? kaszę jaglana jemy, gruszkę kochamy ,a w awokado chcielibysmy sie zauroczyc 🙂 czy można nie dać cytryny??
dziekuję 🙂
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 29.11.2016
Jasne! Cytryna spowoduje, że awokado nie zciemnieje, jeśli Wam to nie przeszkadza to smiało:)
Magda
Dodano opinię: 01.03.2017
uwielbiam Was! koktajle super:) ja serwuje na sniadanie- np ten z awokado i natką pietruszki mega.
Kasia
Dodano opinię: 14.04.2019
Wyszlo bardzo gorzkie, dlaczego? Jak sprobowalam to przez pol godziny czulam smak goryczki.
alaantkoweblw
Dodano opinię: 28.04.2019
może wina kaszy.
Justyna
Dodano opinię: 23.02.2020
Bardziej mus niż koktajl. Wyszedł bardzo gęsty. Nie mogłam zmiksować? ale smaczny?