Składniki:
kasza kuskus – może być błyskawiczna
koncentrat pomidorowy (prawdziwy, nie jakieś byle co)
tymianek suszony
natka pietruszki
marchewka
cukinia
papryka czerwona
Obrane warzywa gotujemy w małej ilości wody do miękkości, kroimy w słupki lub inne wygodne dla dziecka kształty.
Kuskus gotujemy wg instrukcji producenta, doprawiamy odrobiną tymianku i siekanej natki pietruszki.Ja dodałam również łyżeczkę przecieru pomidorowego, bo Ala lubi kwaśne smaki.
Jeśli chcemy by dziecko uczyło się jeść łyżką robimy bardziej płynną konsystencję kaszy z przecierem, jeśli dziecko je rączkami- z ostudzonej kaszy z ziołami robimy kulki i polewamy „sosikiem”(przecier pomidorowy+kapka wody z gotowanych warzyw).
Proste prawda?:)
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (3)
Bela
Dodano opinię: 29.03.2019
Heej, kuskus kocham, nie napiszę że przetestuję, bo robię identyczny (;
Mam takie pytanie: napisałaś ze kuskus może być błyskawiczny. Istnieje inny?
Pozdrawiam
Kasia
Dodano opinię: 10.02.2021
Od którego miesiąca kuskus może być podany dziecku ?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 01.03.2021
Od początku rozszerzania diety.