Szklanka wody lub mleka roślinnego;
Banan;
2 sztuki słodkiego, miękkiego kiwi;
Kardamon, listek mięty;
Amarantus;
Opcjonalnie syrop z agawy.
Zagotować wodę, wsypać do niej kaszkę i gotować pod przykryciem do wchłonięcia wody. Po przestudzeniu wymieszać z bananem pokrojonym na ćwiartki. Kiwi zblendować i powstałym musem polać gotową kaszkę. Jeśli kiwi było zbyt kwaśne-dosłodzić syropem z agawy. Posypać amarantusem.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (6)
Magdalena
Dodano opinię: 08.12.2015
Dziewczyny gdzie dostane kaszke orkiszowa?? Czy kaszka orkiszowa to to samo co kasz orkiszowa drobna??? Nigdzie we Wroclawiu nie moge tego znalezc:(
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 08.12.2015
we wrocławiu kupuję kaszkę w sklepach ze zdrową żywnością, np w Hali Kupców na Gaju, lub w marketach na stoiskach ze zdrową żywnością. na opakowaniu napisane jest kaszka orkiszowa i gotuje się ją krótko.
Magdalena
Dodano opinię: 09.12.2015
Mam!!:):):) sniadanie bylo przepyszne:):):)dziekuje:)
Malwina
Dodano opinię: 14.02.2019
Mam pytanie odnośnie kardamonu w tym przepisie…nie wiem czy to istotne ale proszę o doprecyzowanie czy kardamon dodajemy na początku gotowania kaszki czy dopiero pod sam koniec gotowania? Czy proces gotowania tej przyprawy nie ma negatywnych skutków ubocznych w sensie czy kardamon się nie dewaluuje?
Malwina
Dodano opinię: 14.02.2019
Mam pytanie odnośnie kardamonu w tym przepisie…nie wiem czy to istotne ale proszę o doprecyzowanie czy kardamon dodajemy na początku gotowania kaszki czy dopiero pod sam koniec gotowania? Czy proces gotowania kardamonu nie ma negatywnych skutków ubocznych w sensie czy się nie dewaluuje?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 14.02.2019
Na końcu, możesz dodać nawet po ugotowaniu.