dowolny makaron najlepiej pełnoziarnisty (u mnie kokardki)
liście świeżego szpinaku (lub mrożony)
1 ząbek czosnku
łyżka oliwy z oliwek
Makaron gotujemy do miękkości. Na rozgrzana patelnię wlewamy łyżkę oliwy, dwie łyżki wody, czosnek przepuszczony przez praskę i umyte liście szpinaku.Dusimy (bez przykrycia) na małym ogniu aż woda odparuje. Podajemy z makaronem. Dorośli mogą sobie dosolić, dodać ser feta, śmietanę, czy mięsko np. z kurczaka.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (5)
maalinka
Dodano opinię: 02.03.2016
witam,
Czy mogę to danie zaserwować mojej 7msc córeczce?
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 03.03.2016
Tak:)
Asia
Dodano opinię: 08.09.2016
Witam,
Smakowało!!
Dzidzi, tatusiowi no i mamie (no, ale mama uwielbia wszelkie makarony, a szpinak "ukochuje nad życie:)" ) po wczorajszej próbie smaków – dziś powtórka 😀
Dzięki za stronę ze świetnymi przepisami, na razie radziłam sobie sama, ale pomysłów nagle zaczęło brakować.. A tu widzę, że te pomysły tak naprawdę są nieskończone.
pozdrawiam z całą rodzinką 😛
Anna
Dodano opinię: 27.12.2016
Witam, czy mogę mojej 7,5 miesiecznej zrobić ze szpinaku mrożonego (gotowe kostki z Hortexu)?
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 28.12.2016
Jeśli mają skład dobry, to tak.