szklanka wody;
2 łyżki mleka kokosowego;
łyżka suszonych jagód goji (lub innych suszonych owoców);
ananas;
listki mięty.
Kaszę ugotować do miękkości na wodzie (około 25 minut). Gdy kasza wchłonie całą wodę, dodać suszone owoce i mleko kokosowe. Gotować jeszcze przez około 3 minuty. Wyłożyć do miseczki, posypać owocami i listkami mięty.
Zblendowałam lekko Antkowi kaszę, ponieważ takie konsystencje mu nie podchodzą,ale jeśli nie macie takich problemów-polecam powyższą wersję, gdyż kształt pęczaka jest rewelacyjny:)
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (4)
Dorota
Dodano opinię: 02.08.2015
Przymierzam się… a ananas świeży czy może być z puszki?
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 02.08.2015
Świeży lepszy:)
Aleksandra
Dodano opinię: 21.06.2017
A jaki ananas w puszce polecacie ? 🙂
Ania
Dodano opinię: 01.12.2021
Ostatnio w Lidlu znalazłam taki bez dodatku cukru! W składzie jedynie ananas i sok ananasowy, byłam zachwycona 🙂