1,5 szklanki wody;
1/2 szklanki wiórek kokosowych;
łyżka suszonych jagód goji;
ananas;
listki mięty.
Wiórki kokosowe zalewamy dzień wcześniej wodą i odstawiamy na noc. Następnego dnia ryż gotujemy do miękkości na powstałym z wiórek mleczku , pod koniec dodając jagody. Podałam z musem z ananasa i listkami mięty.
Wersję dla rodziców dosłodziłam cukrem trzcinowym.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (5)
Ola
Dodano opinię: 22.10.2018
Czy można jakoś wykorzystać pozostałe wiórki?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 24.10.2018
Może ciastka zrób.
Kinia
Dodano opinię: 31.03.2019
Czy jagody Goji są odpowiednie dla 11 miesięczniaka ?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 07.05.2019
Tak
Karolina
Dodano opinię: 11.06.2019
Jagody goji sa halucynogenne, czy wiadomo jaka ilosc jest bezpieczna dla niemowlecia?