3 łyżki ugotowanej kaszy jaglanej;
pół miękkiego awokado;
sok z cytryny;
pomidor;
arbuz (spory kawałek).
Miąższ z awokado wyjmujemy łyżeczką, skrapiamy sokiem z cytryny.
Pomidora kroimy na pół i wydłubujemy łyżeczką miąższ (pestki można usunąć).
Arbuza kroimy na mniejsze kawałki, pozbywamy się pestek.
Wrzucamy wszystko do blendera, dodajemy jaglankę i miksujemy na gładko. Ilość arbuza zależy tylko od Was- im więcej tym koktajl rzadszy, im mniej tym gęstszy.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (8)
mamaantosia
Dodano opinię: 06.03.2018
Pyszne. Czy można to mrozić ?
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 13.03.2018
Hmm chyba lepiej nie:)
Justa
Dodano opinię: 04.12.2018
Czy można użyć melona zamiast arbuza?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 04.12.2018
Tak
Kasia
Dodano opinię: 16.05.2019
Kasza jaglana ugotowana na mleku czy wodzie ?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 18.05.2019
Jak wolisz
Roksur
Dodano opinię: 05.07.2022
Co zamiast 🥑?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 20.07.2022
Pomiń, możesz dodać banana, mleko kokosowe. Awokado zawiera sporo dobrych tłuszczów, więc można dodać łyżeczkę dobrego oleju.