na krem:
mrożony zielony groszek
ziemniak
pietruszka -korzeń
odrobina masła lub łyżka oliwy z oliwek
pozostałe:
makaron kokardki
marchewka
łosoś świeży
koperek świeży (odrobina)
pieprz czarny
pietruszka -korzeń
ziemniak
Garnek nr1: Groszek gotujemy wg instrukcji producenta, a nawet dłużej, co by mieć pewność, że będzie wystarczająco miękki i delikatny dla brzuszka łakomczuszka;)
Garnek nr 2:W tym samym czasie w drugim garnku gotujemy pozostałe warzywa (wszystkie razem) do miękkości ulubionej przez dziecko (Ala ostatnio lubi al’dente, ale mając 6 zębów to nie dziwi).
Garnek nr 3:W trzecim garnku (takim do gotowania na parze) gotujemy łososia (UWAGA na ości!!!) posypanego świeżym koperkiem i pieprzem.
Garnek nr 4: gotujemy do miękkości makaron.
Uwaga! Nie dodajemy soli do żadnego z w/w garnków!
Gdy groszek będzie już miękki odsączamy wodę i dodajemy ziemniaka i pietruszkę, całość miksujemy blenderem na gładką masę i dodajemy masełko lub oliwę do smaku.Gotowe:)
Smacznego!
aaa Rodzice zjadają łososia z makaronem i ulubionymi warzywami.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (1)
ewja
Dodano opinię: 12.03.2017
a moze byc groszek z puszki??