1 szklanka mąki kukurydzianej;
¼ szklanki mąki ziemniaczanej
1 jajko;
1 szklanka mleka roślinnego;
Około 100 g. szpinaku mrożonego;
¼ ząbka czosnku;
Łyżeczka masła;
Oliwa z oliwek;
sok z cytryny;
sok z cytryny;
Opcjonalnie zioła.
Mąkę, jajko, łyżkę oliwy i mleko zmiksować. Dodać porwane zioła (niekoniecznie). Jeśli konsystencja ciasta jest za gęsta, dolać mleka lub wody. Smażyć naleśniki na patelni bez tłuszczu.
Szpinak podgrzać na patelni, dodać wyciśnięty czosnek, kilka kropel soku z cytryny i łyżeczkę masła.
Smarować naleśniki szpinakiem i zawijać wedle upodobania.
Nadzienie dla rodziców można wzbogacić czosnkiem i tartym żółtym serem.
Gościnnie Kubuś:
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (7)
Asia
Dodano opinię: 16.05.2017
Witam,
Ile ma być dokładnie tej mąki ziemniaczanej ? Pozdrawiam
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 16.05.2017
1/4 szklanki
Bożena
Dodano opinię: 27.09.2017
Zazdroszczę widoku zajadających się dzieci…mojej rocznej ciężko wprowadzić coś nowego….:/
Magda
Dodano opinię: 10.07.2018
A można użyć krowiego mleka?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 03.08.2018
Tak.
Em
Dodano opinię: 14.02.2021
Co można dać zamiast mleka?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 01.03.2021
Napoje roślinne.