1/2 puszki mleka lub śmietanki kokosowej;
1/2 ananasa;
listki mięty.
Ananasa zblendować, dodać do musu mleko i jeszcze chwilę miksować. Porwać drobno listki mięty – wymieszać. Przelać do wybranych pojemniczków na lody. Mrozić, najlepiej około 12 godzin.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (4)
Anonymous
Dodano opinię: 18.04.2015
gdzie można kupić takie pojemniczki na lody?
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 18.04.2015
Ikea
Marciakkk
Dodano opinię: 03.05.2016
a czy ananas z puszki też się nada? 🙂
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 03.05.2016
Nie polecamy owoców z puszki, są przesiąknięte cukrem i niejednokrotnie konserwantami.