Składniki:
Papryka;
Pietruszka(korzeń);
Brokuł;
Cukinia;
Łosoś
Zioła prowansalskie, curry
Przygotowujemy warzywa, których chcemy użyć (z papryki zdjęłam skórkę), kroimy w słupki (żeby łatwo było wziąć do raczki) i dusimy do miękkości na odrobinie wody. Należy zachować kolejność adekwatnie do osiągania miękkości-pietruszka długo musi się dusić, później papryka, brokuł, cukinia. Możemy dodać zioła i curry.
Rybę sprawdzamy dokładnie, czy nie ma ości! Przyprawiamy: skrapiamy cytryną, posypujemy curry i ziołami. Pod koniec, na wierzch warzyw kładziemy łososia i parujemy go pod przykryciem po kilka minut z każdej strony. Tadam!
Wersję dla rodziców doprawiłam odrobiną soli, pieprzu, oraz czosnku. Pyyyyyyyyyycha!
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (1)
Karolina
Dodano opinię: 23.10.2018
Warzywa rewelacja. Jadłam to samo i były przepyszne – a do tej pory zawsze mocno soliłam swoje potrawy. Dzięki tej stronie powoli uczę się jeść niesolone lub mniej solone potrawy ?