seler naciowy;
1 pomidor;
1 marchewka;
oliwa z oliwek;
koperek;
1/4 szklanki bulionu;
natka pietruszki;
bazylia.
Nać selera oczyścić z włókien, pokroić. Pomidor sparzyć, obrać ze skórki i pokroić na ósemki. Marchewkę obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarki. Warzywa dusić na bulionie z odrobiną oliwy z oliwek do miękkości. Pod koniec dodać pokrojony koperek, nać pietruszki i bazylię.
Podawać z makaronem.
A na koniec Antek zagryzł swoją ulubioną przekąską, czyli surowym selerem naciowym:) Polecam na spacery!
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (4)
Milena
Dodano opinię: 10.05.2016
No to dzisiaj zrobimy
Sylwia
Dodano opinię: 02.03.2021
Właśnie się robi, bardzo jestem ciekawa czy zasmakuje zarówno mi jak i synkowi 🙂
Ja
Dodano opinię: 27.03.2021
Powiem szczerze, ze nie wygląda a pozytywnie mnie zaskoczył smak, szczególnie gdy się ma dość tradycyjnych sosów pomidorowych. Doprawione trochę po swojemu , ale pomysł ciekawy. Jestem zaskoczona bo wzięłam się za ten przepis tylko dlatego ze seler naciowy był jedynym warzywem w lodowce a tu miłe zaskoczenie 🙂
alaantkoweblw
Dodano opinię: 15.04.2021
Lubimy zaskakiwać.