ciasto na naleśniki
Ryz gotować w szklance wody. Mięso smażyć na patelni bez tłuszczu lub dusić w niewielkiej ilości wody około 10 minut. Dodać wyciśnięty czosnek i porwane zioła. Wystudzić. Mięso, ryż, jajko wymieszać ze sobą dokładnie, najlepiej ręką.
2 łyżki wody dla rozrzedzenia;
Drobno pokrojoną cebulkę zeszklić lekko na patelni, dodać przecier, wodę, porwane zioła i zagotować.
Farsz mięsny nakładać na naleśniki, zakładać boki (zdj. nr 2) i zwijać w roladki (zdj. nr 3). Włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać sosem pomidorowym i zapiekać około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Inspiracja z kuchnia wp.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (13)
Marta
Dodano opinię: 25.11.2015
Czy roladki nadają się do odgrzania następnego dnia czy naleśniki nie wyschną?
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 26.11.2015
Nie wyschną, jeśli przykryjesz je, np talerzem.
Marlena
Dodano opinię: 26.11.2015
estetyka u nas do dopracowania, ale smak bardzo dobry 🙂
Aga
Dodano opinię: 22.01.2016
Jak to określił mój mąż: gołąbko-naleśniki 🙂 fajny pomysł.
JUsta
Dodano opinię: 27.01.2016
dokładnie czegos takiego szukałam bo mój syn uwielbia farsz z gołąbków i nie mialam pomyslu jak zrobic "gołąbki" inaczej! na pewno skorzystam z przepisu i dam znać jak poszlo 🙂
Kinga
Dodano opinię: 06.11.2016
Witam,
Od jakiego wieku jest to danie?
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 16.11.2016
W 9 już podawalyśmy.
Ola
Dodano opinię: 16.01.2017
Ile sztuk Wychodzi?
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 18.01.2017
Około 8-9.
Marta
Dodano opinię: 27.09.2018
Naczynie zamknąć czy otwarte? Termoobieg?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 29.09.2018
Zamknięte, termoobieg.
Ela
Dodano opinię: 21.08.2019
Kocham wasze przepisy, odkąd z nich korzystam robię córce codziennie coś nowego, pysznego. Uwielbiam Was za te szybkie przepisy ❤️ a co do tych naleśników chciałam zapytać czy można zamrozić na zapas?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 21.08.2019
:* powinno się udać.