23 maja 2014
Składniki:2 łyżki płatków gryczanych2 łyzki płatków orkiszowych2 łyżki jogurtu naturalnego 1 mała brzoskwiniaszklanka wody lub mleka roślinnego Płatki wrzucamy do wody lub mleka i gotujemy kilka minut, do miękkości. Polewamy jogurtem (nie koniecznie) i podajemy z kawałkami soczystej brzoskwini.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (5)
Karolina KA
Dodano opinię: 25.07.2016
A wlasnie jak duze porcje „serwowac” dziecku? moje ma akurat 9 miesiecy i zazwyczaj daje mu raczej mało na tablecik a jak spadnie to dokladam… czy lepiej dac konkretna ilosc zeby nie czul ze „nie ma konxca”? 😉
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 26.07.2016
Wszystko zależy od dziecka. Działaj intuicyjnie.
KasiaM
Dodano opinię: 28.09.2016
Jeśli chodzi o jogurt to może być naturalny taki zwykly czy specjany produkowany dla dzieci?
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 28.09.2016
Tylko naturalny. Szukaj takiego bez mleka w proszku w składzie. Np. Zielona Bakoma.
Monika
Dodano opinię: 12.01.2017
Łatwe, szybkie i zdrowe 🙂 Zjedzone ze smakiem 🙂