Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

24 kwietnia 2014

„Omlet koperkowy”

2 jajka; 2 łyżki mleka roślinnego; łyżka mąki (u mnie pełnoziarnista); koper; szczypior; papryka czerwona; oliwa z oliwek; zioła. Jajka zmiksować, by powstał puszysty krem, dodać mleko i mąkę, i kontynuować miksowanie. Na patelni z kilkoma kroplami oliwy lekko zeszklić drobno pokrojoną paprykę. Wylać na gorącą patelnię z papryką płynny omlet i smażyć, aż omlet...

2 jajka;
2 łyżki mleka roślinnego;
łyżka mąki (u mnie pełnoziarnista);
koper;
szczypior;
papryka czerwona;
oliwa z oliwek;
zioła.
Jajka zmiksować, by powstał puszysty krem, dodać mleko i mąkę, i kontynuować miksowanie. Na patelni z kilkoma kroplami oliwy lekko zeszklić drobno pokrojoną paprykę. Wylać na gorącą patelnię z papryką płynny omlet i smażyć, aż omlet zetnie się od spodu. Posypać koperkiem, szczypiorkiem i ziołami, i odwrócić, by przysmażył się z drugiej strony. Ja wykładam go na talerz, odwracając patelnię, a następnie przekładam z powrotem, tylko drugą stroną. Chwileczkę smażyć. Gotowe.

Omlet dla rodziców doprawiłam solą, pieprzem i ostrą papryką. 



Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (2)

Anna

Dodano opinię: 16.11.2020

Smaczny omlet, użyłam mleka krowiego. Córce pierwszy raz zasmakowało jajko nie przemycone np. w plackach

alaantkoweblw

Dodano opinię: 24.11.2020

Super.

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek