1 banan;
¼ szklanki płatków owsianych;
½ mleka roślinnego;
Suszona żurawina;
Siemię lniane (około łyżeczki);
Amarantus ekspandowany.
Płatki ugotować na mleku do miękkości dodać w trakcie gotowania pokrojoną drobno żurawinę, oraz siemię. Bana przekroić na pół, a następnie połówki wzdłuż. Okleić ćwiartki banana owsianką, a następnie amarantusem. Posypać porwanymi listkami mięty.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (3)
Paula
Dodano opinię: 02.09.2015
Mam pytanie o żurawinę. Czy kupujecie jakąś konkretną? Chdzi mi o taka ktora nie ma w skladie cukru. niestety wiekszosc sklepowych jest dosladzana.
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 03.09.2015
Spróbuj na stoiskach ze zdrową żywnoscią.
Izabela
Dodano opinię: 13.03.2019
Nie miałam siemienia więc dodałam pół łyżeczki mąki ziemniaczanej i też wyszło pyszne. Synek który ma rok zajadał że aż uszy się trzesły. Trochę mi zostało to uformowalam baton i włożyłam do lodówki. Będzie miał zdrowa przekąskę na później.