kilka naci selera (4,5);
2 łyżki mąki pełnoziarnistej;
łyżka amarantusa ekspandowanego;
jajko;
łyżeczka oliwy z oliwek;
kilka kropel soku z cytryny;
koperek;
natka pietruszki.
Płatki namoczyć 30 minut w wodzie (zakryć je tylko wodą). Nać selera obrać z włókien, zetrzeć na tarce. Namoczone płatki, seler, mąkę, jajko, amarantus włożyć do miski i wymieszać. Koperek i natkę pietruszki porwać i połączyć z masą. Dodać oliwę i kilka kropel z cytryny. Smażyć na teflonowej patelni bez tłuszczu.
Można podać z jogurtem.
Wersję dla rodziców można doprawić czosnkiem, solą i pieprzem.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (1)
Sandra
Dodano opinię: 16.11.2017
Troszke spreparowalam przepis i do platków,mąki pełnoziarniatej dodalam marchewke startą i cynamon zamiast selera naciowego wyszło przepysznie?