1/4 szklanki płatków owsianych;
szklanka mleka roślinnego
łyżka zmielonych migdałów;
gruszka;
szklanka mleka roślinnego
łyżka zmielonych migdałów;
gruszka;
Płatki owsiane podgotować około 15 minut na mleku. Zblendować dokładnie. Migdały zmielić.Gruszkę obrać i zrobić z niej mus. Wszystkie składniki połączyć ze sobą.
Można podawać na ciepło i na zimno.
Najpierw koktajl podałam…
Później nastąpiło zainteresowanie pt. „ja sam”
I… Tadam:)
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (10)
Maria
Dodano opinię: 24.10.2016
Smakowało jak pieron 🙂 Ja zrobiłam płatki owsiane wymieszane z orkiszowymi, na mleku sojowym. Po kolacji 🙂
Paula K.
Dodano opinię: 10.11.2016
To brzmi pysznie! 🙂
Mam dwa pytanka:
1) migdały takie gotowe zmielone mogą być? trzeba je jakoś namaczać lub coś z nimi robić?
2) co to za mega pelerynka ochronna?
Pozdrawiam 🙂
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 10.11.2016
Tak, takie zwykłe, a pelerynka z IKEA
Karolina
Dodano opinię: 17.01.2017
Kupujecie gotowe mielone migdaly (jesli tak to jakiej firmy) czy mielicie je w domu (jak i czym)?
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 17.01.2017
Jesli mielimy to w minimalakserze, a jeśli chcesz gotowe, to są w Lidlu.
Jola
Dodano opinię: 17.02.2017
My jeszcze dodaliśmy killa suszonych żurawin i całej rodzinie smakowało 🙂
Gosia
Dodano opinię: 26.03.2017
A jakiego mleka roślinnego Panie używają? czy może być jakieś "kupne"?
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 26.03.2017
Robimy same:)
Magdalena
Dodano opinię: 07.04.2017
A może być mleko krowie?
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 08.04.2017
Tak.