Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

25 kwietnia 2014

„Pasta z dyni”

200 g. dyni (u mnie mrożona); pół gruszki; łyżka amarantusa ekspandowanego; zioła (melisa, mięta). oliwa z oliwek; sok z cytryny. Dynię ugotować do miękkości, gruszkę obrać, pokroić w kostkę. Dynię i gruszkę zblendować, dodać amarantus i porwane zioła. Skropić odrobiną oliwy i soku z cytryny.  Podałam z chlebkiem na zakwasie.  Iiiii… Nie ma BLW bez...

200 g. dyni (u mnie mrożona);
pół gruszki;
łyżka amarantusa ekspandowanego;
zioła (melisa, mięta).
oliwa z oliwek;
sok z cytryny.

Dynię ugotować do miękkości, gruszkę obrać, pokroić w kostkę. Dynię i gruszkę zblendować, dodać amarantus i porwane zioła. Skropić odrobiną oliwy i soku z cytryny. 
Podałam z chlebkiem na zakwasie. 

Iiiii… Nie ma BLW bez przedstawiciela LKJW(Lubię Każdy Jego Wybór):). Tybet na czatach:)


Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (3)

Ania

Dodano opinię: 21.10.2015

Odwaźyłam się zrobić pastę i jestem zachwycona:) Troszkę zmodyfikowałam, bo dynię ugotowałam na parze z herbatą miętową, nie miałam amarantusa, więc dodałam troszke kaszki i podgotowałam żeby zagescic. Tajemnicą jest doprawienie, żeby nie przesadzić z oliwą. Naprawdę polecam:) Postanowiłam napisać komentarz, bo jak ja nie widze żadnych to myślę, że to nie jest warte zrobienia. Mnniammm.. I znowu dziękuję za przepis:)

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 21.10.2015

Na zdrowie;)!!

Ola

Dodano opinię: 05.10.2017

Zamiast melisy i mięty dodałam imbir, gdyż akurat to miałam w domu. Wyszło pyszne, synek łyżką chciał jeść pastę, tak mu smakowała 🙂 polecam!

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek