Mięsko z suszonym pomidorem dusić w przecierze pomidorowym około 20 minut. Jeśli konsystencja jest zbyt gęsta, do duszenia można dodać odrobinę wody . Zblendować, dodać podarte zioła, słonecznik i drobno pokrojoną paprykę. Podałam na ciemnym pieczywie.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (9)
Marlena
Dodano opinię: 06.07.2015
Jakiego przecier używacie? Mam jakieś opory, żeby go używać.
Miśkotka
Dodano opinię: 16.07.2015
Boski blog!
Czemu ja tutaj dopiero teraz trafiłam się pytam 😀
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 16.07.2015
Bo gdzieś zabłądziłaś;)Witamy w naszych progach. Rozgość się:)
Mari
Dodano opinię: 12.11.2015
Witam 🙂 CZy taką pastę można przechowywać np. w słoiczku? I jeśli tak, to jak długo?
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 14.11.2015
Można, ale myślę, że nie dłużej niż 2 dni ze względu na mięso.
Kasia
Dodano opinię: 23.11.2015
Jakie ziola dodac do pasty?
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 26.11.2015
Wspaniale komponuje się oregano.
Kasia
Dodano opinię: 13.03.2021
Czym można zastąpić przecier pomidorowy i pomidora? Córka ma reakcję alergiczną na pomidora.
alaantkoweblw
Dodano opinię: 13.03.2021
Majonez