Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

15 maja 2014

„Pasta z papryką i awokado”

Składniki: pół dojrzałego awokado,kawałek czerwonej paprykisok z cytrynu do skropienia awokado Awokado rozgniatamy widelcem i skrapiamy kilkoma kroplami soku z cytryny. Czerwoną paprykę obieramy ze skóry i siekamy na drobne blenderem. Odcedzamy paprykę z nadmiaru soku i mieszamy z awokado. W wersji dla dorosłych posoliłam i doprawiłam kolorowym pieprzem do smaku.Podajemy na chlebku.

Składniki:

pół dojrzałego awokado,
kawałek czerwonej papryki
sok z cytrynu do skropienia awokado

Awokado rozgniatamy widelcem i skrapiamy kilkoma kroplami soku z cytryny. Czerwoną paprykę obieramy ze skóry i siekamy na drobne blenderem. Odcedzamy paprykę z nadmiaru soku i mieszamy z awokado. W wersji dla dorosłych posoliłam i doprawiłam kolorowym pieprzem do smaku.
Podajemy na chlebku.

Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (9)

Anonymous

Dodano opinię: 20.04.2015

Właśnie synek zajadał się pastą 🙂
Narobiła zdjęć tak mu smakowało że pastę miał nawet na nosku 🙂
Rewelacyjne przepisy 🙂

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 20.04.2015

Cieszymy się,że smakują!Pozdrawiamy!:)

Agnieszka

Dodano opinię: 22.11.2016

a jak obieracie surowa papryke ze skorki?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 23.11.2016

Nożem:)

beata

Dodano opinię: 06.05.2021

łatwo obrać obieraczka do warzyw

Kasia

Dodano opinię: 29.07.2017

Kiedyś próbowałam i zraziłam się do awokado, ale chciałabym je podać dziecku, żeby spróbowało. Tylko potrzebuję podpowiedzi jak rozpoznać, że awokado jest dojrzałe?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 03.08.2017

Po prostu będzie lekko miękkie gdy nadusisz skórkę.

Kasia

Dodano opinię: 18.03.2021

Czym mogę zastąpić sok z cytryny? Córka uczulona na cytrusy 🙁

alaantkoweblw

Dodano opinię: 24.05.2021

Pomiń. Trzeba będzie po prostu zjeść szybciej, bo awokado bez soku z cytryny szybko się utlenia i brązowieje.

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek