pół dojrzałego awokado,
kawałek czerwonej papryki
sok z cytrynu do skropienia awokado
Awokado rozgniatamy widelcem i skrapiamy kilkoma kroplami soku z cytryny. Czerwoną paprykę obieramy ze skóry i siekamy na drobne blenderem. Odcedzamy paprykę z nadmiaru soku i mieszamy z awokado. W wersji dla dorosłych posoliłam i doprawiłam kolorowym pieprzem do smaku.
Podajemy na chlebku.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (9)
Anonymous
Dodano opinię: 20.04.2015
Właśnie synek zajadał się pastą 🙂
Narobiła zdjęć tak mu smakowało że pastę miał nawet na nosku 🙂
Rewelacyjne przepisy 🙂
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 20.04.2015
Cieszymy się,że smakują!Pozdrawiamy!:)
Agnieszka
Dodano opinię: 22.11.2016
a jak obieracie surowa papryke ze skorki?
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 23.11.2016
Nożem:)
beata
Dodano opinię: 06.05.2021
łatwo obrać obieraczka do warzyw
Kasia
Dodano opinię: 29.07.2017
Kiedyś próbowałam i zraziłam się do awokado, ale chciałabym je podać dziecku, żeby spróbowało. Tylko potrzebuję podpowiedzi jak rozpoznać, że awokado jest dojrzałe?
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 03.08.2017
Po prostu będzie lekko miękkie gdy nadusisz skórkę.
Kasia
Dodano opinię: 18.03.2021
Czym mogę zastąpić sok z cytryny? Córka uczulona na cytrusy 🙁
alaantkoweblw
Dodano opinię: 24.05.2021
Pomiń. Trzeba będzie po prostu zjeść szybciej, bo awokado bez soku z cytryny szybko się utlenia i brązowieje.