Pół szklanki ziaren słonecznika;
¼ szklanki pestek dyni;
Natka pietruszki;
½ cebuli;
Oliwa z oliwek.
Pestki zalej wieczorem wodą.
Zeszklij drobno pokrojoną cebulę chwilkę na patelni. Pestki odsącz i zblenduj z oliwą z oliwy, cebulką i natką pietruszki. Podałam na gryczanym waflu. Można posypać amarantusem.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (4)
Justyna
Dodano opinię: 24.08.2015
czy ziarna trzeba namoczyć ? jak długo ?
Justyna
Dodano opinię: 24.08.2015
Nie doczytałam 🙂 napisane jest 🙂
Patrycja
Dodano opinię: 03.03.2022
Czy oliwę w tych przepisach można zamienić na olej lniany ??
alaantkoweblw
Dodano opinię: 09.08.2022
pewnie