12 listopada 2014
garść natki pietruszki 1/2 szklanki orzechów (u mnie mieszanka) ząbek czosnku;jeden kawałek suszonego pomidora (można pominąć); 2 łyżki oliwy;kilka kropli soku z cytryny; Wszystkie składniki zblendować, skropić sokiem z cytryny. Makaron ugotować-wymieszać z pesto. Gotowe:)
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (13)
czarnykruk
Dodano opinię: 12.11.2014
jestem tu pierwszy raz a już mi się podobają Wasze przepisy:) pozdrawiam
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 12.11.2014
Dziękujemy za ciepłe słowa i zapraszamy!:)
Anonymous
Dodano opinię: 16.01.2015
Od jakiego wieku można serwować to danie?
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 16.01.2015
Orzechy to produkt, który częściej alergizuje,ale to nie znaczy,że Twoje dziecko jest na nie uczulone. Ja podałam pierwszy raz koło 10 miesiąca,ale tylko dlatego,ze nie było wcześniej okazji.Pozdrawiam!
Ania
Dodano opinię: 17.09.2015
Witam
Pytanko czy mogę zamrozić pesto? Ewnetulanie w jaki inny sposób mogę je przechowywać i jak długo?
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 19.09.2015
Mozesz zamrozic.Najprawdopodobniej zmieni kolor,ale bedzie ok:)
Elka
Dodano opinię: 19.05.2016
Próbowałam ze słonecznikiem i jest bardzo dobre. Dziecko nie chciało jeść ale ja z mężem chętnie 😉 Dodałam jeszcze aromatyczne pomidorki koktajlowe przekrojone wzdłuż, które wg mnie bardzo dobrze się komponowały.
Ula
Dodano opinię: 26.01.2021
Czy można zmienić orzechy na masło orzechowe, takie 100% ? Jeśli tak to ile powinnam go dać?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 04.02.2021
Z masłem nie próbowałyśmy. To będzie inna konsystencja, bo orzechy w pesto dają wyczuwalną teksturę.
Ula
Dodano opinię: 18.03.2021
Zrobiłam z masłem, na oko, było bardzo dobre ? Pozdrawiam
marlena
Dodano opinię: 30.09.2021
Mój roczny syn pokochał ten makaron, zrobiłam wersje bez pomidora suszonego, ale dodałam więcej czosnku ? bo Leoś go uwielbia ? prze dwa dni był dzidzia z czosnkowym oddechem ?
Paulina
Dodano opinię: 18.11.2021
Czy można zblendować łodygi z natki, czy trzeba obrywać listki?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 29.12.2021
Blenduję całość, odcinam tylko te części bez liści grube.