Szklanka groszku;
Natka pietruszki;
Pół ząbka czosnku;
Oliwa z oliwek;
Makaron.
Groszek ugotować do miękkości na niewielkiej ilości bulionu lub wody. Zblendować na papkę, dodać pokrojoną natkę i wyciśnięty czosnek. Skropić oliwą z oliwek. Ugotować makaron(u nas pełnoziarniste sprężynki) i bogato okleić go pesto.
Wersję dla rodziców wzbogacamy większą ilością czosnku, solą, pieprzem i odrobiną soku z cytryny. Kubasek gościnnie:
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (6)
Diana
Dodano opinię: 24.06.2016
Witam czy takie pesto moge zrobic z bazyli i podac 10m dziecku?
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 24.06.2016
Tak.
Asia
Dodano opinię: 23.07.2016
jakiego groszku używałyście, mrożonego, z puszki, ze słoika?
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 26.07.2016
Mrożonego.
Aga
Dodano opinię: 02.08.2016
Mam ekologiczny groszek w zalewie- czy mogę go użyć?
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 03.08.2016
Jasne;)