Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

04 kwietnia 2014

„Pesto z groszku”

Dziś gościnnie u Ali i jej synka Kubusia, bo jak powszechnie wiadomo-największa radość gotowania jest wówczas, gdy czyni się to w dobrym towarzystwie. Szklanka groszku;Natka pietruszki;Pół ząbka czosnku;Oliwa z oliwek;Makaron. Groszek ugotować do miękkości na niewielkiej ilości bulionu lub wody. Zblendować na papkę, dodać pokrojoną natkę i wyciśnięty czosnek. Skropić oliwą z oliwek. Ugotować makaron(u...

Dziś gościnnie u Ali i jej synka Kubusia, bo jak powszechnie wiadomo-największa radość gotowania jest wówczas, gdy czyni się to w dobrym towarzystwie.

Szklanka groszku;
Natka pietruszki;
Pół ząbka czosnku;
Oliwa z oliwek;
Makaron.

Groszek ugotować do miękkości na niewielkiej ilości bulionu lub wody. Zblendować na papkę, dodać pokrojoną natkę i wyciśnięty czosnek. Skropić oliwą z oliwek. Ugotować makaron(u nas pełnoziarniste sprężynki) i bogato okleić go pesto.
Wersję dla rodziców wzbogacamy większą ilością czosnku, solą, pieprzem i odrobiną soku z cytryny. Kubasek gościnnie:

Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (6)

Diana

Dodano opinię: 24.06.2016

Witam czy takie pesto moge zrobic z bazyli i podac 10m dziecku?

 

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 24.06.2016

Tak.

Asia

Dodano opinię: 23.07.2016

jakiego groszku używałyście, mrożonego, z puszki, ze słoika?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 26.07.2016

Mrożonego.

Aga

Dodano opinię: 02.08.2016

Mam ekologiczny groszek w zalewie- czy mogę go użyć? 

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 03.08.2016

Jasne;)

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek