Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

16 maja 2014

„Płatki jęczmienne osłodzone melonem z suszonymi morelami „

szklanka mleka roślinnego;1/2 szklanki płatków jęczmiennych;łyżka płatków ryżowych(dla uzyskania lepszej gęstości);kilka suszonych moreli;melon. Płatki ugotować na mleku do miękkości wraz z pokrojonymi suszonymi morelami, w trakcie gotowania dodać płatki ryżowe. Melon pokroić i rozbić widelcem lub blenderem. Dodać do kaszy i wymieszać. Posypać listkami mięty.Melon okazał się kolejnym doskonałym dosładzaczem.

szklanka mleka roślinnego;
1/2 szklanki płatków jęczmiennych;
łyżka płatków ryżowych(dla uzyskania lepszej gęstości);
kilka suszonych moreli;
melon.

Płatki ugotować na mleku do miękkości wraz z pokrojonymi suszonymi morelami, w trakcie gotowania dodać płatki ryżowe. Melon pokroić i rozbić widelcem lub blenderem. Dodać do kaszy i wymieszać. Posypać listkami mięty.
Melon okazał się kolejnym doskonałym dosładzaczem.

Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (4)

EWELINA

Dodano opinię: 26.07.2020

Wyszło mi gorzkie. Dlaczego?

alaantkoweblw

Dodano opinię: 27.07.2020

Ciężko powiedzieć. Obstawiam, że może melon

EWELINA

Dodano opinię: 28.07.2020

A Pani dodaje melon do wystudzonych płatków czy w trakcie gotowania?

alaantkoweblw

Dodano opinię: 02.08.2020

Zgodnie z przepisem, po ugotowaniu.

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek