1/2 szklanki płatków jęczmiennych;
łyżka płatków ryżowych(dla uzyskania lepszej gęstości);
kilka suszonych moreli;
melon.
Płatki ugotować na mleku do miękkości wraz z pokrojonymi suszonymi morelami, w trakcie gotowania dodać płatki ryżowe. Melon pokroić i rozbić widelcem lub blenderem. Dodać do kaszy i wymieszać. Posypać listkami mięty.
Melon okazał się kolejnym doskonałym dosładzaczem.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (4)
EWELINA
Dodano opinię: 26.07.2020
Wyszło mi gorzkie. Dlaczego?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 27.07.2020
Ciężko powiedzieć. Obstawiam, że może melon
EWELINA
Dodano opinię: 28.07.2020
A Pani dodaje melon do wystudzonych płatków czy w trakcie gotowania?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 02.08.2020
Zgodnie z przepisem, po ugotowaniu.