Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

26 sierpnia 2014

„Płatki kukurydziane z dodatkami”

Składniki:garść płatków kukurydzianych (bez cukru np. dostępnych na działach bio w Piotrze i Pawle);łyżeczka amarantusa ekspandowanego;łyżeczka pestek dyni (mogą być zmielone jeśli dziecko sobie nie radzi z gryzieniem pestek);pół kubeczka małego jogurtu naturalnego (ja zawsze kupuję bakomę bez MLEKA W PROSZKU);pól brzoskwini. Owoc myjemy, obieramy, kroimy w słupki, mieszamy z pozostałymi składnikami i polewamy jogurtem.Płatki...

Składniki:
garść płatków kukurydzianych (bez cukru np. dostępnych na działach bio w Piotrze i Pawle);
łyżeczka amarantusa ekspandowanego;
łyżeczka pestek dyni (mogą być zmielone jeśli dziecko sobie nie radzi z gryzieniem pestek);
pół kubeczka małego jogurtu naturalnego (ja zawsze kupuję bakomę bez MLEKA W PROSZKU);
pól brzoskwini.

Owoc myjemy, obieramy, kroimy w słupki, mieszamy z pozostałymi składnikami i polewamy jogurtem.
Płatki kukurydziane lubią kleić się do ręki, więc maluchy sobie świetnie z nimi poradzą jedząc rękoma.

Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (2)

Anonymous

Dodano opinię: 18.04.2015

od ilu m-cy można podawać dziecku nabiał? od czego najlepiej zacząć?
jogurt już wiem jaki polecacie. a jak z serami białymi/żółtymi? będę wdzięczna za podpowiedzi 🙂
z góry dzięki Dziewczyny! jesteście wielkie! jesteście moimi przewodniczkami w rozszerzaniu diety 🙂

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 18.04.2015

My podałyśmy jogurt koło 8/9 miesiąca. Twaróg używamy ten zwykły-na wagę, a jeśli chodzi o ser żółty-trzeba poczytać etykiety:)Pozdrawiamy serdecznie i dziękujemy za ciepłe słowa!

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek