Składniki:
szklanka mleka roślinnego (tu znajdziecie przepisy na domowe mleko roślinne), ja użyłam migdałowego
kilka łyżek płatków orkiszowych
pół gruszki pokrojonej w kostkę
dwa umyte i posiekane daktyle
Płatki wrzucamy do mleka i gotujemy na małym ogniu ok. 5 min, pod koniec wrzucamy daktyle i jeszcze chwilę gotujemy. Podajemy z pokrojoną gruszką. Można również posypać całość amarantusem ekspandowanym. Mmmm pycha śniadanko!
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (4)
Zofia
Dodano opinię: 20.02.2018
Czy można zrobić je na wodzie?
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 20.02.2018
Jasne:)
Natalia
Dodano opinię: 19.09.2018
Suszone daktyle też gotować tylko chwile?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 22.09.2018
Jak w przepisie, gotować chwilę.