Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

03 czerwca 2014

Płatki orkiszowe z daktylami i gruszką

Składniki: szklanka mleka roślinnego (tu znajdziecie przepisy na domowe mleko roślinne), ja użyłam migdałowego kilka łyżek płatków orkiszowych pół gruszki pokrojonej w kostkę dwa umyte i posiekane daktyle Płatki wrzucamy do mleka i gotujemy na małym ogniu ok. 5 min, pod koniec wrzucamy daktyle i jeszcze chwilę gotujemy. Podajemy z pokrojoną gruszką. Można również posypać...

Składniki:
szklanka mleka roślinnego (tu znajdziecie przepisy na domowe mleko roślinne), ja użyłam migdałowego
kilka łyżek płatków orkiszowych
pół gruszki pokrojonej w kostkę
dwa umyte i posiekane daktyle

Płatki wrzucamy do mleka i gotujemy na małym ogniu ok. 5 min, pod koniec wrzucamy daktyle i jeszcze chwilę gotujemy. Podajemy z pokrojoną gruszką. Można również posypać całość amarantusem ekspandowanym. Mmmm pycha śniadanko!

 

Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (4)

Zofia

Dodano opinię: 20.02.2018

Czy można zrobić je na wodzie?

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 20.02.2018

Jasne:)

Natalia

Dodano opinię: 19.09.2018

Suszone daktyle też gotować tylko chwile?

alaantkoweblw

Dodano opinię: 22.09.2018

Jak w przepisie, gotować chwilę.

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek