04 kwietnia 2014
Składniki:pół szklanki płatków ryżowychdwie suszone (niesiarkowane!!!) moreleMorele myjemy i siekamy na małe kawałeczki. W rondelku gotujemy wodę (ok 0,5 szklanki) i wrzucamy płatki ryżowe+ morele. Gotujemy na małym ogniu ok 4min i gotowe:)Smacznego!
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (4)
MartitaZ
Dodano opinię: 24.02.2016
Witam. Mam problem z kupieniem niesiarkowanych moreli – jakiej firmy polecacie i gdzie można kupić? Pozdrawiam
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 26.02.2016
Niesiarkowana morela jest ciemna, brązowa. Ta konserwowana jest jasna, pomarańczowa. Zazwyczaj kupujemy w warzywniaku na wagę lub na stoiskach ze zdrową żywnością. W marketach też są takie stoiska.
Aleksandra
Dodano opinię: 20.06.2017
Witam, płatki ryżowe błyskawiczne ??
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 21.06.2017
tak