1 marchewka;
4 różyczki kalafiora;
4 różyczki brokułu;
1 mała cukinia;
garść fasolki szparagowej;
1 szklanka bulionu;
1 szklanka mleka kokosowego;
szczypta curry w proszku.
Marchewkę i cukinię pokrój w słupki. Przełóż marchewkę, fasolkę i kalafior do garnka, zalej bulionem i duś pod przykryciem 15 minut. Następnie dodaj cukinię i brokuł i gotuj kolejne 5 minut.
Do gotujących się warzyw wlej mleko kokosowy, dodaj szczyptę curry i gotuj wszystko jeszcze przez około 5 minut bez przykrycia od czasu do czasu mieszając.
Dorośli mogą warzywa doprawić solą i pieprzem.
Warzywa w mleku kokosowym doskonale komponują się z ryżem i kurczakiem.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (4)
Moniskaja
Dodano opinię: 18.11.2015
Witam,
Dziewczyny możecie podać przepis na wywar? 🙂
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 18.11.2015
Wpisz w lupce u nas ”bulion warzywny”
Agata
Dodano opinię: 25.06.2020
Jakie mleko kokosowe używacie?
alaantkoweblw
Dodano opinię: 15.07.2020
Po prostu z czystym składem- woda i kokos, im większa zawartość tłuszczu, tym lepiej.