Popiszemy?

kontakt@alaantkoweblw.pl

 

28 kwietnia 2014

Warzywa w mleku kokosowym

1 marchewka; 4 różyczki kalafiora; 4 różyczki brokułu; 1 mała cukinia; garść fasolki szparagowej; 1 szklanka bulionu; 1 szklanka mleka kokosowego; szczypta curry w proszku.  Marchewkę i cukinię pokrój w słupki. Przełóż marchewkę, fasolkę i kalafior do garnka, zalej bulionem i duś pod przykryciem 15 minut. Następnie dodaj cukinię i brokuł i gotuj kolejne 5...

1 marchewka;
4 różyczki kalafiora;
4 różyczki brokułu;
1 mała cukinia;
garść fasolki szparagowej;
1 szklanka bulionu;
1 szklanka mleka kokosowego;
szczypta curry w proszku.

 Marchewkę i cukinię pokrój w słupki. Przełóż marchewkę, fasolkę i kalafior do garnka, zalej bulionem i duś pod przykryciem 15 minut. Następnie dodaj cukinię i brokuł i gotuj kolejne 5 minut.
 Do gotujących się warzyw wlej mleko kokosowy, dodaj szczyptę curry i gotuj wszystko jeszcze przez około 5 minut bez przykrycia od czasu do czasu mieszając.
Dorośli mogą warzywa doprawić solą i pieprzem.
Warzywa w mleku kokosowym doskonale komponują się z ryżem i kurczakiem.

Udostępnij wpis

Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.

Komentarze (4)

Moniskaja

Dodano opinię: 18.11.2015

Witam, 

Dziewczyny możecie podać przepis na wywar? 🙂

 

Ala’Antkowe BLW

Dodano opinię: 18.11.2015

Wpisz w lupce u nas ”bulion warzywny”

Agata

Dodano opinię: 25.06.2020

Jakie mleko kokosowe używacie?

alaantkoweblw

Dodano opinię: 15.07.2020

Po prostu z czystym składem- woda i kokos, im większa zawartość tłuszczu, tym lepiej.

Dodaj komentarz
Newsletter obrazek