Mały brokuł;
listki mięty;
wiórki kokosowe(około 2 łyżki);
Oliwa z oliwek;
Chleb na zakwasie.
Ugotować lub uparować brokuły do miękkości, odcedzić. Na suchej patelni uprażyć wiórki kokosowe, ostudzić. Zmiksować brokuł z wiórkami, doprawić sokiem z cytryny(niekoniecznie.) Dolać odrobinę oliwy z oliwek i porwane listki mięty. Wymieszać i nałożyć na chleb.
Wersję dla rodziców można doprawić solą i pieprzem.
Ps. Antek pokochał miętę, więc ją dodałam, ale jeśli Wasze dzieci mają odmienne smaki, to nie jest to konieczność.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (6)
nina
Dodano opinię: 17.09.2015
Dziewczyny gdzie kupujecie wiórki kokosowe? Ja wszędzie tylko z dwutlenkiem siarki spotykam… muszę rozejrzeć się chyba za jakimś ekosklepem.
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 17.09.2015
Lidl mial bez siarki.Dawno nie kupowalam,ale powinien nadal miec
Asia
Dodano opinię: 17.07.2016
Zgadza się, w Lidlu wióki są niesiarkowane. Rodzynki zresztą też:) A pasta pyyychaaa!!!
mila
Dodano opinię: 19.02.2018
Dlaczego prazymy kokod, sezem, słonecznik?
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 20.02.2018
Nie trzeba, ale smak jest o niebo lepszy:)
Agnieszka
Dodano opinię: 17.05.2018
pyszne 🙂