1/2 szklanki mleka kokosowego;
200 g. mięsa drobiowego (u mnie zmielone nóżki z kurczaka);
1/4 szklanki kaszy kuskus;
łyżka mąki kukurydzianej (lub innej);
1/2 ząbku czosnku;
curry;
zioła.
Ugotować bulion.
Marchewkę, seler, pietruszkę z bulionu zblendować, dodać mleko kokosowe, wymieszać i podgrzać.
Kaszę ugotować. Mięso zmielone wymieszać z curry, ziołami, wyciśniętym czosnkiem, mąką i kaszą kuskus. Formować małe, okrągłe klopsiki. Lekko je przysmażyć na patelni bez tłuszczu, a następnie dusić pod przykryciem w bulionie (w ilości około szklanki).
Zupę kokosowa wymieszać delikatnie z klopsikami w bulionie, chwilę podgrzewać.
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (4)
Ani
Dodano opinię: 09.09.2015
Witam, czy zamiast kaszy kuskus może być kasza jaglana??
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 10.09.2015
Moze być, ale w razie czego zblenduj ją.
Monika
Dodano opinię: 06.03.2016
Dziewczyny ile Wam wyszło tych klopsów bo mnie coś dużo… 15….
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 06.03.2016
Z 200 g mięsa?:) Maluśkie ukulałaś chyba:):):):)Ale to fajnie. Zamroź i jeden dzień będziesz leżeć brzuchem do góry i tulić dziecię:)