1 szklanka mleka roślinnego;
½ szklanki płatków żytnich;
Pół banana;
Listki mięty.
Płatki żytnie wsypać do gorącego mleka i pozostawić, by zmiękły. Płatków żytnich nie trzeba gotować, ale chciałam, by były bardziej miękkie. Pokroić banan w plastry i dodać do gotowej owsianki. Posypać listkami mięty. Pyyyyyszna!
Smakowało? Nie smakowało? Wyszło? Nie wyszło? A może chcesz napisać na inny temat? Podziel się słowem komentarza i zdjeciem.
Komentarze (4)
Ewelina
Dodano opinię: 07.12.2015
To jest danie, które raczej trzeba jeść łyżeczką – od kiedy dawałyście łyżeczki swoim dzieciom?
Ala’Antkowe BLW
Dodano opinię: 07.12.2015
Od ok 9m dzieci zaczęły same domagać sie łyżki i uczyc się nią posługiwać:)
Kinia
Dodano opinię: 31.03.2019
Witajcie 😉
Rozumiem, że to danie ma mieć płynna konsystencję?;)
alaantkoweblw
Dodano opinię: 18.05.2019
Półpłynną